Området syd for Plön ved Bad Segeberg blev i påsken 2019 et førstegangs-besøg for os, så vi var spændte da vi kørte hjemmefra onsdag morgen, d. 17. April 2019. Vi fik også besøgt Bad Oldesloe & Fritz Berger Campingshop m.m i Reinfeld.

Vi skulle mødes med nogle gode venner, Gitte & Jørgen, som var taget derned nogle dage før os.

Bad SegebergUdsigten er imponerende udover søerne ved Bad Segeberg, oppe fra Kalkberg

Bad-Segeberg
I slutningen af 2019 blev det besluttet at vi ville retur til Bad Segeberg i 2020.

Nogle overvejende grunde til at vælge et genbesøg var at det er et skønt område i Tyskland, ikke langt fra Danmark, hvor vi kunne benytte ACSI kortet på Klüthsee Camping i Klein Rönnau lige udenfor Bad Segeberg og da jeg i 2019 havde et uheld med en el-cykel, var der en del jeg stadig syntes jeg manglede fra turen i 2019, hvor en del af turen foregik med krykker i hænderne for mit vedkommende (Mona).
Kluethsee_Camping
                                      Heldigvis fik jeg gået nogle gode ture med mand og hund, inden jeg blev henvist til at sidde og stritte med benet på en campingstol....Det blev den første længere tur med vores Caravelair hægtet på bilen, og dette gjorde os ekstra spændte på turen...

Det viste sig hurtigt at vores "baguette" levede op til forventningerne og at det er en vogn som er nem at håndtere og behagelig at bo i.

Vi benyttede først og fremmest for lille luftfortelt, et Kampa Rapid Air 260. Et nemt lille fortelt som er hurtigt at sætte op og som har en lav vægt.

Campingliv på Klüthsee Campingmed et Kampa Rapid Air 260 på vognen

Vi tog også på en tur til Bad Oldesloe og til Reinfeld for at besøge Campingshoppen Fritz Berger.

Bad Oldesloe havde Kai læst om på facebook, og det blev en rigtig hyggeligt besøg i en spændende by, som vi godt nok tidligere havde set navnet på, men ikke tænkt på med turistøjne - den opfattelse fik vi da lige revideret!

Fritz Berger er altid hyggeligt at besøge og man taber næsten kæben over alt det udstyr man kan finde i sådan en shop, sammen med campingvogne og store mængder autocampere.

     KALKBJERGET I BAD SEGEBERG

Bad Segeberg Kalkberg
En af de seværdigheder i Bad Segeberg som jeg havde set mest frem til at opleve, var udsigten  oppe fra det berømte Kalkberg.

Desværre skulle det vise sig, at det var en udsigt som jeg ikke kom til at opleve. Jeg havde et par dage inden lånt en el-cykel, som jeg desværre havde et uheld med og det betød at jeg måtte en tur på sygehuset og kom derfra på krykker og en kraftigt forstuvning af mit højre ben,
Bad Segeberg Kalkberg
Jeg og Asta måtte tulle rundt nedenfor bjerget, mens Kai indtog det med vores nye kamera.... det var noget rigtig ØV!
Kalkberg, Bad Segeberg
Karl May Festspiele i Bad Segeberg
Bad Segeberg Kalkberg
Karl May festivalen er en årlig begivenhed i Bad Segeberg og det ærgrede mig usigeligt at jeg ikke fik mulighed for at se det hele oppe fra med egne øjne.
  Karl May Festspiele, Bad
                   Segeberg
 
BYSTEMNING I BAD SEGEBERG
BAD OLDESLOE
Bad SegebergPåsken i Tyskland er en af de helt store helligdagsferier og dette bar byen selvfølgelig også præg af, med hensyn til dage med lukkede butikker og seværdigheder...men NÅR der så var åbent og det var så skønt vejr som det var i påsken 2019, så kom "folk ud i gadelivet". Det var skønt at være en del af og at gå og betragte.

Bad Segeberg
Bad SegebergJeg forsøgte, så vidt muligt, at undgå for mange ufrivillige "deltagere" i mine billeder fra Bad Segeberg, men den var jo ikke helt til at undgå og gør måske også billederne lidt "tamme".

Bad Segeberg


Bad
               Segeberg, Rossmann

En ting som gør at vi holder umådeligt meget af at rejse og campere i Tyskland, er deres afslappede forhold til hunde. Nuvel, det er ikke alle på gaden som har et lige åbent forhold til hunde og som hjemme, er det heller ikke alle som forstår at opdrage deres hund, men mere afslappet, det er det...
Heldigvis er det ikke noget problem for os at have Asta med alle de steder det er tilladt. Hun larmer ikke, er ikke udfarende overfor hverken andre hunde eller mennesker og hun kan være alene i campingvognen helt uden larm og spektakel, hvis det en sjælden gang er påkrævet.

På billedet herover er Asta placeret på min jakke i en kundevogn hos Rossmann (en slags Matas) og det var ok med personalet i butikken.

NÅR EN BUTIK DRAGER
Bad Segeberg Giftshop Normalt er jeg forholdsvis ligeglad med at kigge vinduer når vi turister, men denne butik "dragede" mig....
Bad Segeberg giftshop Bad SegebergDet er ikke hver dag man ser en motorcykel eller et Gold Credit Card i chokolade. Jeg, som ellers holder af chokolade, ville være i total konflikt med mig selv, om enten at gnaske kuriositeterne i mig eller beholde dem i æsken, men der er jo trods alt en udløbsdato... og jeg ærgrer mig stadig over at jeg ikke købte et krus med det samme...jeg fik ikke den mulighed igen...

Bad Oldesloe
Kai havde gennem en facebook gruppe læst om Bad Oldesloe og om at man ikke måtte "misse" denne by som turist mål, og jeg skal da lige love for at vi blev overraskede over hvor hyggelig og rar den by er!

At den så ydermere ikke lå så langt væk fra Bad Segeberg, gjorde bare turen endnu bedre...


Byen var badet i forårsol og vi fik kigget butikker til den store guldmedalje, eller mere korrekt, så fik Gitte, Jørgen og Kai kigger butikker... Jeg var hundeholder, for det der shopping har ikke min store interesse... Jeg vil meget hellere se på bygninger og foto muligheder og de muligheder var der mange af i Bad Oldesloe.

Rieker i Bad Oldesloe Når det så er sagt, så skulle jeg da også lige ind og kigge i en skobutik, for jeg ved jo at de Rieker Sko som jeg er så vild med, er væsentligt billigere i Tyskland end hjemme i Danmark.... og lur mig, om jeg ikke kom derfra med nye sko... :)
69.95 Euro er ikke galt for et par Rieker sko med memory skum i sålerne... Nu kan sommeren bare komme an.
Bad Oldesloe
Der var gang i musikken flere steder i byen og for pokker da hvor de her musikanter kunne spille...
Bad Oldesloe


Bad OldesloeDer var så mange smukke steder i Bad Oldesloe
at jeg, udover sko butikken, ikke følte mig voldsomt draget af shopping og vindues-kig.

DET BLEV ISTID

Selvfølgelig skal man da have en is når solen skinner og vejret er skønt.
Icecream in Bad Oldesloe En Banana-Split eller en Kakaomælk med vanilie-is går man aldrig galt af...

Bad Oldesloe Det blev tid til igen at gå op opdagelse i den spændede by og få løbet isene af os :)
Bad Oldesloe
Bad Oldesloe
Vi var ved at være "bytrætte" og vi blev enige om at komme videre, men turen gik ikke mod campingpladsen - vi skulle da også en tur forbi FRITZ BERGER som lå i Reinfeld, ikke langt fra hverken Bad Oldesloe eller Bad Segeberg - OG det blev en stor oplevelse!

FRITZ BERGER CAMPINGSHOP I REINFELD
  WATCH OUT - HER KOMMER DANERNE!
Fritz Berger Fritz Berger
Selv om jeg  tit og ofte siger til mig selv at vi ikke behøver mere campingudstyr, så rammes jeg stadig af "tordenkilen" som da jeg så og satte mig i denne gyngestol.

Det var "kærlighed ved første vip", Den var lækker og yderst behagelig at sidde i og lur mig om jeg ikke på et tidspunt får listet den ind i vores camping sortiment...

UDSTYR UDSTYR UDSTYR...

Hyldemeter efter hyldemeter spækket med campingudstyr, så man næsten taber pusten og kan føle sig helt overvældet.
Fritz Berger Fritz Berger, Reinfeld
Fritidstøj til rimelige priser, var der i rigelige mængder hos Fritz Berger i Reinfeld. Fritz Berger, Reinfeld

CAMPINGVOGNE & AUTOCAMPERE
Fritz Berger, Reinfeld
I Tyskland har man en helt andet afgift på og beskatning af autocampere og dette ser man tydeligt på priserne og antallet af autocampere når vi rejser rundt i landet, hvilket vi gør så ofte, som det er muligt.
Fritz Berger, ReinfeldFlere og flere danskere vælger da også at købe en autocamper på tyske plader, men samtidig fravælges muligheden for at feriere i Danmark med den.
           BAD SEGEBERG - ET GEN-VISIT I 2022
Det blev desværre ikke det store "hurra-genvisit", som vi havde håbet på, men trods et til tider meget ringe vejr, så nød vi dog at være afsted på tur, og ikke mindst at være på tur i vores Musica 490. På grund af vejret kom vi ikke så meget rundt som vi havde forventet, men vi var igen på tur sammen med vores venner, Gitte & Jærgen fra Vejle og så hyggede vi os sammen med dem "hjemme" på campingpladsen.
Berger-bench_LivenzaVi var nok engang på tur til Fritz-Berger, og der var stadig nok at se på og blive fristet af og vi kom da også derfra med en såkaldt bænk, som vi dog kalder et bord og det skal da også bruges som dette.Med en vægtgrænse på 150 kg, er vi ikke nervøse ved at sætte en ovn og evt. vores køleboks eller andet på bordet. Det skal nok holde og så er egenvægten meget lav.
Omnia-Fritz_Berger
Det var MEGET nemt at blive fristet af de mange ting man kunne købe af Omnia udstyr og jeg var meget fristet endda, men vi holdt os nu til bordet i denne omgang!

LMC-Musica-490-E_i_Bad-Segeberg
LMC-Musica-490-e