Pløn er en by i Holstensk Schweiz i Slesvig-Holsten, Tyskland. Byen ligger direkte ved Plöner See.

Pløn Slot blev bygget i 1600-tallet i renæssancestil og var i 1800-tallet sommerresidens for kronprins Christian Frederik (den senere Christian VIII).

Indtil 1761 var slottet stamsæde for hertugerne af Pløn. Hertug Frederik Karl blev den sidste plønske regent af den sidelinje. Henimod slutningen på 2. verdenskrig, efter at den sovjetiske hær havde erobret Berlin, blev Plön midlertidigt hjemsted for den tyske regering. Pløns Rådhus er tegnet 1815 af den danske arkitekt C.F. Hansen i sin egenskab af landbygmester i Holsten.

tekstkilde: Wikipedia
 
  Plön-oldie
Schloss-Plön-Summer-2014
Plön-St-John-Church
Plön-2014
Det område, som Plön er beliggende i, kaldes for det ”Holstenske Schweiz”. 

Området byder på den smukkeste natur, som Nordtyskland kan bryste sig med. Her er skov, her er strand, her er søer og her er eng. 
Kør en tur ud ”i det blå”, far vild og nyd denne smukke egn, som for øvrigt også byder på en del cykel- og vandrestier.

PDF OM SLOTSOMRÅDET


Plön er en lille kurby med 13.000 indbyggere, som er beliggende i Slesvig-Holsten ganske tæt på Lübeck og Kiel. Plön er utrolig smukt beliggende på Plöner Sees bred. Plöner See er ikke den eneste sø, som omfavner byen. Dette område byder på et helt ”hav” (16 styk faktisk) af større og mindre søer. 

Da tyskerne havde kapituleret under 2. Verdenskrig – og russerne havde besat Berlin, blev Plön midlertidigt hovedkvarter for den tyske regering. Selve Plön by byder på et hyggeligt bycentrum med mange små fine butikker og spisesteder. Gå en tur og nyd stemningen – det er ganske afstressende.

Plön-market-daysDet er altid spændende med et godt marked og i Plön var det ikke anderledes.
Plön-Summer-2014

"en is er for mig nødvendig i sommer varmen - specielt er jeg glad for dem med kirsebær"

Vi holder meget af at sætte os ved en gade café og kigge på livet omkring os og i Plön var dette ikke anderledes...Plön-Summer-2014Plön-Café-Life-2014
Castle_Plön_Summer_2014Schloss_PlönGrosser-Plön-See
Plöner See er på hele 30 kvadratkilometer, og det gør søen til den største i Slesvig-Holsten. Søen byder på masser af muligheder for at dyrke vandsport. Skulle du få lyst til et lille cruise, kan dette også lade sig gøre – så er det nemlig blot at ”hoppe på” en af turbådene. 
Plön-Summer-2014                       Asta mødte også mulige venner i Plön....meen der er nu grænser.... :)
"Vi er ikke den slags turister, som nødvendigvis ønsker at "fare rundt" og se alting. Det er vigtigt for os at drosle ned og have tid til bare at være med i mængden, så at sige. Det kan så ind imellem betyde at der er spændende ting, vi ikke får at se, men det er så bare ærgeligt og giver grobund for at vende tilbage en anden god gang"
Sightseing_Plon_Summer_2014
Plön-Streets-and-markets
Rundt på Grosser Plön See
Grosser-Plön-See-restaurants
Plön-2014
Det er en oplevelse når man tager med på en rundfart på en af søerne og på turen rundt på Grosser Plön See, var der virkeligt meget at se på og en god information på båden, gennem nogle højtalere...
Castle-Plon-summer-2014  "Er man fotoglad, er en sejltur SAGEN!"
Ploen-Lake
seenrundfahrt-plön
Det er muligt at købe noget koldt at drikke og lidt at spise på turbådene og det benyttede vi os også selv af. (fremgår dog ikke af billedet herover...)

Det var dejligt at sidde og nyde udsigten og svale sig med en kold øl, dog skulle vi have husket solcremen, for som det også fremgår af billedet herover, var solen kraftig og forstærket af vandet omkring os.
Asta har vi altid vand og skål med til, når vi "turister", og før vi gik ombord på båden, fik vi skiftet vandet i den lille kiosk hvor båden sejlede fra og til, så det var rigtig dejligt. Seenrundfarht-plön
Seenrundfarht-plön
Camping-Ascheberg-bei-Plön
Plön-Summer-2014
Næste gang vi kommer til Plön vil jeg kigge efter en af disse figurer. Jeg købte ikke en i sommeren 2014, men det vil jeg næste gang, for der r bare så skønne.
Grosser-Plön-Seenrundfahrt Vi skulle selvfølgelig på sø-rundfart:
Grosser-Plön-Seenrundfahrt
 Plön-Seenrundfarht
herover: turbåden i Plön, som vi skulle på rundfart med...
 Bosau-Seenrundfahrt
herover: turbåden fra Bosau, sejlede også rundt på Grosser Plön See. Vi boede på Camping Bosau og det havde været nemt at tage på tur med den og det var da også helt tilfældigt at turbåden i Plön skulle til at begynde sin rundtur, da vi kom forbi på en spadseretur ved søen, så det blev den vi valgte...
Prinzen Insel
Ploen-Lake
herover:

Prinzen-Insel, hvor der den dag i dag findes et større landbrug. Tidligere var det sådan at alle de kongelige mænd i familien Hohenzollern skulle forbi Prinzen-Insel, for at lære landbrug. Stedet ejes stadig af den tidligere kongefamilie.

Hohenzollern familien er i dag delt i to grene. Den katolske swabiske del og den protetantiske fransikanske del,  og Kongeriget Preussen der blev grundlagt i 1701, der senere ledte til dannelsen af et forenet Tyskland, Kejserriget Tyskland, havde denne, fransiskanske del af Hohenzollern familien som regenter.


________________________________________________________
Man kunne leje en del af turbåden vi sejlede med, til private sammenkomster...
Camping ved søens bred... er muligt flere steder.
Camping-Ascheberg-Plön
Camping-Ascheberg-near-plön         afg. og ankomst ved Ascheberg
seenrundfarht-plön
seenrundfarht-plön
                           Stor koncentration da båden igen skulle lægge til i Plön...

Efter 2 timers sejlads på søen, var vi godt møre i betrækkene af de mange smukke indtryk, den varme luft og stærke sol, så vi gik lidt trætte fra borde, kun for at skulle hen til en bil der næsten var smeltet i varmen.


Det ville have været rigtig smart at have taget på tur på søen fra Bosau, for der kunne vi på 15 minutter, have spadseret hen til båden... men sådan blev det i