Kiel-LaböeBesøger man Kiel, undgår man ikke at bemærke hvor meget skibstrafikken betyder for byen og har gjort det gennem tiderne.

Trafikken til og fra Østersøen gjorde tidligt byen til en af de rigeste byer i Tyskland og ved Østersøen og med anlægningen af Kiel Kanalen, som man i Tyskland kalder Nord-Ostsee Kanal, tog skibstrafikken for alvor til.

Vi besøgte byen i begyndelsen af April 2014, desværre i en periode hvor vejret bestemt IKKE viste sig fra sin venlige side. Ofte og meget kraftig regn, lagde en naturlig dæmper på vores lyst til at turiste - desværre, men vejrguderne er man ikke Herre over...


Kiel-shiptraffic

Søndag d. 6 April var det det årlige kræmmermarked i den indre by - Altstadt og jeg tog derind, men på grund af vejret blev det ikke den juhu-oplevelse jeg havde håbet på - lidt kunne man dog se, mellem bygerne, men ellers gik vi på nakken af hinanden og man boder blev naturligt nok, dækket til med presenninger mens det regnede.

Kiel-Shopping-Centre-Map
Vi har ikke så mange billeder af selve Kiel, for vi syntes ikke at det var så sjovt at fare rundt i byen i det kolde vejr, mens det ganske ofte var regnvejr og hånden på hjertet, så var det ikke en by som ramte os i hjertet - den var simpelthen for stor.

Kiel har helt sikkert meget mere at byde på ind vores indtryk giver udtryk af, så muligheden er der da for at vi vender tilbage en skønne dag :)
Kiel-habor-apr-2014
Kiel har med garanti meget mere at byde på, end vi fik oplevet på vores forårstur 2014 - det er svært at turiste en masse seværdigheder, når det er hundekoldt og det ofte regner "skomagerdrenge"

Adria-action-361-lh
"Det var allerede koldt og regnfuldt da vi tog hjemmefra og vejrudsigten ændrede sig ikke til vores gunst på vores tur til Kiel 2014..."
Kiel-2014Kiel-2014-Stena-Line

Kiel-FerriesSøndag d. 6 April var det det årlige kræmmermarked i den indre by - Altstadt og jeg tog derind, men på grund af vejret blev det ikke den juhu-oplevelse jeg havde håbet på - lidt kunne man dog se, mellem bygerne, men ellers gik vi på nakken af hinanden og man boder blev naturligt nok, dækket til med presenninger mens det regnede.

Shopping i Kiel - selv i regnvejr
Shopping-med-hund-TysklandEr man som vi, uheldige med vejret, er det nemt at komme indenfor i de mange shoppingcentre der er at finde i og omkring Kiel. Gå evt. på google maps og skriv shoppingcentre i Kiel og så popper de op og det er derfra nemt at plotte adressen ind på sin GPS.

Mange har indendørs p-huse, hvor man afregner når man kører derfra. Blot skal man huske at få en billet udstedt ved ankomst.

I shopping centre i Tyskland, er det tilladt at tage sin hund med indenfor og det har vi flere gange selv oplevet syd for grænsen. I Tyskland har de en helt anden afslappet holdning til hunde end man meget ofte oplever herhjemme.

"I shopping centre i Tyskland, er det meget ofte tilladt at tage sin hund med indenfor og det har vi flere gange selv oplevet syd for grænsen. I Tyskland har de en helt anden afslappet holdning til hunde end man meget ofte oplever herhjemme"


U995 i Kiel-Laböe
U995-Kiel-Laboe
U-995-Kiel                   U-båds beskrivelse
Den tyske ubåd U995, af typen VIIC/41 blev søsat d. 25. November 1942 og sat i aktion d. 16. September 1942 med den tyske Oberstløjtnant Walter Köhntopp som kaptajn.
U-995-Kiel-Laböe
U-995
Ved afslutningen af d. 2. Verdenskrig blev U995 lagt til ved Trondheim i Norge og overgivet til de britiske styrker. Derefter blev hun overdraget til det norske søværn i Oktober 1948 og i 1952 blev U995 til den norske ubåd Kaura, underlagt den Kongelige Norske Marine. I Okt. 1971 blev hun solgt tilbage til Tyskland, som museumsfartøj i Kiel-Laböe, for den symbolske sum af 1 D-Mark.
U995-Kiel-Laböe
med en smule fix-fakserier med PhotoShop, er det lykkedes at få et nogenlunde billede af af udsigten fra stranden ved Camping Falckenstein-Kiel, over mod Laböe og u-båden U995
  U-995-Kiel-Laböe    man fylder ikke meget foran U995
 
  Kiel-Laböe-U995

"Man skal kunne sno sig for at være besætning på en U-båd og alene tanken om at  et helt mandskab har levet i sådan en "cigar", dybt under havets overfalde, kan godt prikke til de klaustrofobiske tanker
"

 U995-Kiel-Laböe

Oplev mere om Kiel, via din mobil - hent app'en