• I en forrygende god sommer, lå Gammelmark Strand Camping først på vores egen "Tour-de-Sommer" i 2014.

Vi passede Nuser Damholdt og han var ikke rabies vaccineret og kunne derfor ikke krydse grænsen med os, så vi bosatte os på Gammelmark i 4 dage og efter de 3, kom Kai's bror og svigerinde "en-route" fra Prag og tog Nuser med hjem.

Gammelmark_Strand_CampingUdsigten fra Dybøl Mølle over mod Gammelmark Strand Camping

Gammelmark er en smukt beliggende plads ud til Vemmingbund fjord med udsigt til Dybøl Mølle på modsatte bred.

Gammelmark_Strand_CampingDe første tre dage af vores ophold på Gammelmark Strand Camping, havde vi også Nuser Damholdt med os, som er Kai's bror og svigerindes hund som vi passede i deres ferie, som sammen med nogle venner gik til Prag.... Og der der camping? Det var lige Nuser... så det bliver ikke sidste gang han kommer med os. 

Hans startede forøvrigt ud sidste år som vores gæstehund på Sølystgård Camping på Djursland.
Gammelmark_Strand-Camping-hunde                      Tid til lidt leg og "hilse-på" efter en morgentur på stranden...

TEC-Campingliv-paa-GammelmarkDet var lidt pudsigt... Vi havde to forskellige naboer mens vi boede på Gammelmark og begge vogne var som vores, T.E.C. 

Begge naboer med T.E.C. campingvogne, var iøvrigt tyske turister - i Tyskland møder vi generelt mange T.E.C. campingvogne og ikke mindst autocampere, hvilket vi også gjorde på Gammelmark, som f.eks. denne A/C:
TEC-autocamper_Gammelmark-Camping

  • Der var en del hunde på Gammelmark Strand Camping, men vi oplevede ingen problemer med dette overhovedet...

Vovserne var i snor og vi så ingen efterladenskaber på pladsen og på vej ned til stranden var der sat "høm-pose-bokse" op, så evt. prutter kunne samles op, skulle man selv have glemt at få en pose med. Selvfølgeligt skal en hund have lov til at sige vov, lige som børn og voksne også "laver støj"... men vi oplevede ingen nævneværdige problemer i den retning...

Aftensmad på COBB grillen
Gammelmark-Strand-Camping_COBB-grill
Gammelmark-Strand-Camping
     Cobb_Grill_Wok
Aftensmad på Cobb Grillen med brug af vores Wok og sig det skulle vise sig at den var til stor nytte på vores sommerferie 2014.

Asta syntes hendes farmand var alt for langsom til at servere hendes del. Hun var meget meget sulten... :) og en smule utålmodig...
Vores aftensmad består på billederne herover af Kylling med løg, grønne asparges, æblestykker (for lidt syrlighed), hvidløg og diverse krydderier og spædet op med fløde og serveret med ris og flute - det var virkeligt godt.


Gammelmark_Strand_Camping_juli_2014
Køkkerne i bygningen var inddelt, så hver bruger havde eget køkken. Det er første gang jeg har set det og det var rigtigt godt tænkt og noget af en luksus...
Gammelmark_Strand_Camping_juli_2014
Gammelmark_Strand_Camping_Juli_2014
LEGEPLADS OG LEVENDE DYR PÅ GAMMELMARK
Gammelmark-Strand-Camping-Juli-2014
Gammelmark_Strand_Camping_dyrelivet
VANDSPORT VED GAMMELMARK STRAND CAMPING
  • Mange surfere og vandsportsfolk generelt, havde fundet vej til Gammelmark.
Vemmingbund er en lille fjord med gode muligheder for aktiviteter på vandet og det var et flot syn at kigge på:
Vemmingbund_Gammelmark_Strand_Camping
HYTTEUDLEJNING
Der var godt gang i hytteudlejningen på Gammelmark. Flotte hytter, som jeg desværre ikke så indvendigt.

De så alle ud til at være optaget og jeg ville jo ikke trænge mig på. Derfor er dette billede også taget tidligt om morgenen, så mit kamera ikke generede gæsterne.
Gammelmark-Strand-Camping-hytte-udlejning
Omgivet af pragtfuld og urørt natur, blev vi ramt i hjertet af Gammelmark Strand Camping, omend det er den dyreste plads vi til dato har boet på i Danmark, men vi havde også selv valgt at bo på den dyreste del af pladsen, tæt ved vandet...
Gammelmark-Strand
Gammelmark-Strand-CampingSelv på en campingtur skal der orden på frisuren og Asta nød den lille hyggestund:
Lhasa-apso-gammelmark-strand-camping
Bagefter var hun noget så nydelig igen og havde ikke noget imod at stille op for fotografen, sammen med vores dejlige campingvogn.
                      De nye og de lidt ældre faciliteter, alle velfungerende:
Gammelmark_Strand_Camping_Juli_2014Øverst på pladsen har man bygget en meget flot fællesbygning i forbindelse med swimmingpoolen og udendørs grill arealer og det var bare rigtig flot... Jeg fik den tanke at vi måske skulle have ligget på den del af pladsen, som samtidig havde en fantastisk udsigt udover Vemmingbund fjorden, men det ved vi til næste gang!
Gammelmark_Strand_Camping_Juli_2014
Gammelmark_Strand_Camping_juli_2014herover: "Spisesalen" ud til swimmingpoolen...
Gammelmark-Strand-Camping_juli-2014
På toppen af pladsen ved den nyeste servicebygning, ligger det største legeareal vi til dato har set på en dansk campingplads. Der er, til overflod, plads til at tumle rundt.
Gammelmark-Strand-Camping-dyrelivetHver formiddag er der fordring af dyrerne, som børnene på pladsen kan deltage i... Desuden arrangeres der skattejagter, hvilket var meget populære!!
Vemmingbund_Gammelmark_BroagerDer var fart over feltet... men surferne holdt sig udenfor området ved badebroen, så der var ingen som havde problemer når de var en tur i vandet..
Vemmingbund-Gammelmark-Broager                        Et flot syn!
Gammelmark-Camping_Vandsport
Gammelmark-Strand-CampingEn historie af de specielle om Gammelmark Strand
  • Det var Kong Frederik d. 9's favorit badestrand i Sønderjylland.
Når Kong Frederik var på Gråsten med familien kom han hver dag og badede på stranden og fik på et tidspunkt sat et badehus op på den del som hedder - ja Frederik, hvor han og familien kunne have lidt privatliv... "De 3 små Prinsesser" var også ganske ofte med på disse ture til stranden... Kong Frederik lavede en aftale med de daværende ejere af gården som ejede engene dengang om brugsretten til arealet...før der blev anlagt en campingplads, som opstod da andre spurgte om lov til at slå telte op på engene...og derfra er resten historie, så at sige...